آوای خزر: خورش مرغ ترش از جمله خوشمزهترین و اصیلترین غذاهای ایرانی است که به خصوص در مناطق شمالی کشور بسیار محبوب است. نکته جالب توجه مرغ ترش که ممکن است برخی را به اشتباه بیندازید این است که مازندرانیها معمولا مرغ ترش را به صورت کبابی درست میکنند و ترکیب خورش مرغ ترش مازندرانی هم با خورش مرغ ترش گیلانی تا حدودی متفاوت است. طرز تهیه بهترین خورش مرغ ترش رشتی با ترکیب دقیق سبزی و طریقه مزهدار کردن مرغ برای خورش مرغ ترش را در آوای خزر بخوانید.
طرز تهیه خورش مرغ ترش رشتی با ترکیب دقیق سبزی

مواد لازم برای ۸ نفر
مرغ: ۸ تکه یا بیشتر (ترجیحا ران و کتف)
سیر: ۴ حبه
پیاز: ۲ عدد متوسط
فلفل سیاه، فلفل قرمز، نمک و زردچوبه: به مقدار لازم
لپه: ۲۰۰ گرم
سبزی خورش مرغ ترش: ۱ کیلوگرم سبزی پاک شده که شامل این موارد است: گشنیز، جعفری، تره
نعنا تازه و ساطوری خرد شده: ۳ شاخه
روغن: به مقدار لازم
طرز تهیه
برای درست کردن خورش مرغ ترش رشتی ترکیب دقیق سبزی مهم است. در واقع ترکیب سبزی این خورش شبیه ترکیب سبزی قورمه سبزی است و کمی نعنا هم به آن اضافه میشود. سبزیها را بشورید و ساطوری و ریز خرد کنید. سپس سبزی را بپزید و جداگانه سرخ کنید (درست مثل نحوه سرخ کردن سبزی قورمه). مرغ را بشورید و به قطعات دلخواه تقسیم کنید. لپهها را جداگانه بپزید و سپس آب لپه را دور بریزید.
در یک قابلمه پیازها را نگینی خرد کنید و در مقداری روغن تفت دهید. کمی زردچوبه به پیازها اضافه کنید و همراه پیاز سرخ کنید تا طعم خامی زردچوبه گرفته شود. تکههای مرغ را اضافه کنید و با پیاز سرخ شده تفت دهید. لپهها را هم اضافه کنید و به آرامی کمی تفت دهید که له نشوند. سیرها را جداگانه رنده و سرخ کنید. سیر تفت داده شده را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید. وقتی مرغها کمی سرخ شدند و رنگ مرغ عوض شد سبزی را اضافه کنید. مقداری آب جوش به مواد اضافه کنید (در حدی که آب فقط یک بند انگشت روی مواد را بگیرد). کمی شعله گاز را زیاد کنید و وقتی خورش به قل خوردن افتاد شعله را کم کنید تا خورش روی شعله ملایم گاز خوب بپزد و جا بیفتد و به روغن بیفتد.
برای چاشنی خورش مرغ ترش مثل قورمه سبزی میتوانید به آن لیموعمانی اضافه کنید. یک ساعت مانده به پایان پخت لیمو عمانی را اضافه کنید. به جای لیمو عمانی از دو قاشق غذاخوری رب انار هم میتوانید استفاده کنید. اضافه کردن گردو هم به خورش مرغ ترش گیلانی اختیاری است. اگر میخواهید گردو اضافه کنید آنها را ریز خرد کنید و همراه با پیازها تفت دهید تا به روغن بیفتد (مثل خورش فسنجان). گیلانیهای قدیمی یک یا دو عدد تخم مرغ را هم میزدند و در ۱۵ دقیقه پایانی پخت به خورش اضافه میکنند ولی اضافه کردن تخم مرغ کاملا اختیاری است و میتوانید اصلا آن را اضافه نکنید. خورش مرغ ترش را با کته ساده یا زعفرانی سرو کنید.
انتهای پیام/1000